DANTE_WEB_790x243.jpg kogarttihany_Borsos_hu.jpg

J E L E N L E G I  K I Á L L Í T Á S A I N K :

Dante - Az Isteni Színjáték három művész értelmezésében 

Dante TihanyHonlap2016. február 5 - április 24.

Ki ne ismerné a középkori szellemiség összegzőjének, s egyben az itáliai   reneszánsz első lírai költőjének, Alighierinek halhatatlan művét, az Isteni Színjátékot? Dante művét a világ szinte minden nyelvére, sőt, a képzőművészet nyelvére is sokan lefordították – hazánkban többek között Bencsik János, Borsos Miklós és Fáy  Dezső is. A három alkotó műveiből állította össze legújabb kiállítását a Kovács Gábor Művészeti  Alapítvány, a válogatás 2016. február 5. és április  24. között tekinthető meg a KOGART tihanyi  kiállítóterében.

 

Bővebben

 

 

TIHANY VONZÁSÁBAN – Válogatás Borsos Miklós szobrászművész munkáiból


001421 sÁllandó kiállítás


A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatjuk be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós (1906–1990) művészetét.

Saját mestersége, a szobrászat és a rajzolás mellett egy másik, egész életén át jelen lévő élménye a zene szeretete és a zenélés, a hegedülés volt. Szobrászi pályája és életműve is leginkább egy harmonikus, formailag és gondolatilag tökéletesen megkomponált, kiegyensúlyozott zeneműhöz hasonlítható, amelyben minden hang és minden ütem önálló karakterrel bír, mégis alárendelődik a partitúra egészének.

Bővebben

 


 


  www.kogart.hu    www.kogartgaleria.hu     Főoldal Kiállítások Shop Kogart Tihany    Jognyilatkozat     KOGART Kiállítások Tihany 
8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 10. 
Telefon: 06 87 538 042
Fax: 06 1 354 3838
e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  www.bankar.hu www.gb.hu           Impresszum
                Oldaltérkép