J E L E N L E G I  K I Á L L Í T Á S A I N K :

 

Újranéző - KOGART-évek képekben


 2016. 
október 14-31.

 A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2004-es alapítása óta több mint 100 tárlatot rendezett már.  Mi, akik a KOGART  csapatába tartozunk, elmondhatjuk, hogy olyan budapesti, vidéki és külföldi kiállításokon dolgoztunk, amelyekre  örömmel emlékszünk vissza, és nem csak azért, mert - részben vagy egészben – megmutathattuk a közönségnek  alapítványunk féltett kincseit, de azért is, mert szeretjük, amit csinálunk.

 Néha érdemes egy pillanatra megállnunk, és átgondolni, mi történt velünk, hogy az eddigi tapasztalatok  összegzéséből tovább tudjunk építkezni. Az alapítvány életében most jött el ez a pillanat: ezzel a kiállítással arra  hívjuk közönségünket, hogy együtt idézzük fel a múltat - a KOGART képzeletbeli albumát lapozgatva.

 Ezen a rendhagyó kiállításon olyan kiállítási plakátokat és fotókat válogattunk össze, amelyek különösen kedvesek  számunkra, és bemutatjuk azokat a nemrégiben elkészült, kiállítási molinókból varrt tárgyakat (táskákat, ceruzatartókat, pénztárcákat) is, amelyek megvásárlásával a közönségünk ezeket az emlékeket nem csak magával viheti, de nap mint nap fel is idézheti.

A kiállítás 2016. október 14. és 31. között, naponta 10-18 óráig látogatható, a belépés INGYENES!

 

TIHANY VONZÁSÁBAN – Válogatás Borsos Miklós szobrászművész munkáiból


001421 sÁllandó kiállítás


A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatjuk be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós (1906–1990) művészetét.

Saját mestersége, a szobrászat és a rajzolás mellett egy másik, egész életén át jelen lévő élménye a zene szeretete és a zenélés, a hegedülés volt. Szobrászi pályája és életműve is leginkább egy harmonikus, formailag és gondolatilag tökéletesen megkomponált, kiegyensúlyozott zeneműhöz hasonlítható, amelyben minden hang és minden ütem önálló karakterrel bír, mégis alárendelődik a partitúra egészének.

 

 

Joomla templates by a4joomla