J E L E N L E G I  K I Á L L Í T Á S A I N K :

 

Gulácsy álmai


 2016. július 21 - október 9.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány ezen a kiállításon Gulácsy Lajos (1882-1932) festőművész  életművének egy intimebb  oldalát kívánja bemutatni. A kamaratárlat munkásságának olyan jellegzetes  témáira és motívumaira fókuszál,  mint a kertek, a  középkori, reneszánsz és rokokó jelenetek, a női portrék,  valamint a szerepjátékos önarcképek és  Na’Conxypan mesevilága. A  varázslatos hangulatú helyszín, Tihany  különösen alkalmas Gulácsy poétikus világának  megidézéséhez ódon, középkori  falaival, kanyargós utcáival, ég és víz között lebegő panorámájával, visszhangot verő  barlangjaival és csendjével. 

 

TIHANY VONZÁSÁBAN – Válogatás Borsos Miklós szobrászművész munkáiból


001421 sÁllandó kiállítás


A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatjuk be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós (1906–1990) művészetét.

Saját mestersége, a szobrászat és a rajzolás mellett egy másik, egész életén át jelen lévő élménye a zene szeretete és a zenélés, a hegedülés volt. Szobrászi pályája és életműve is leginkább egy harmonikus, formailag és gondolatilag tökéletesen megkomponált, kiegyensúlyozott zeneműhöz hasonlítható, amelyben minden hang és minden ütem önálló karakterrel bír, mégis alárendelődik a partitúra egészének.

 

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla